Tag Archive: Fiber


Running power and network (conduit) to the garage- house side (hidden neatly behind the side gate):

Inside (currently running as a spur due to the location but will eventually run a direct line into the fusebox):

Garage side (armoured mains cable goes in the side and conduit submerged almost flash with the path):

Inside:

Bare fusebox mounted with isolator, 6A (lighting) and 16A (mains) circuit breakers:

Armoured cable run into the fuse box and conduit coming out the top of the box (can barely see in the photo):

First socket kept high so as not to obstruct the rack which will sit directly below:

Light fixture in place but not yet cabled:

Second socket with conduit:

In process of feeding the cables through the conduit:

Socket wired:

Fusebox wired and secured:

]

The other wall:

Light cabled and bulb in place:

Wide angle (excuse the mess :)

Next up- migrating the servers out and rerunning the network around the house (I will probably use fiber to/from the garage but need to work out where to put which switches, poe etc)

L

Advertisements

It was delivered a few days back but i had no idea what the management interface IP address was to get going!

I found my USB-to-Serial cable and serial console cable and tried to connect- the best i got was some corrupt looking characters scrolling across hyperterminal. After a bit of a googling i found http://www.experts-exchange.com/Storage/Storage_Technology/Q_26123627.html which helped me to start getting readable output with settings:

9600 baud
8 bits
no parity
one stop bit

But i couldn’t enter commands (like a read only connection). At first i thought it could’ve been my cable but eventually sussed it. There was one setting which wasn’t mentioned on experts-exchange: the “flow control” setting. Changing this to Xon\Xoff fixed everything!

I logged in with default username admin/password and issued the commands to determine the current management interface IP and change it:

ipaddrshow
ipaddrset

I’ve not really had time to get it all up and running with the servers etc, but wanted to post before i forgot how i got it working!

L

Deliveries & New Fileserver

Deliveries

Got the fiber HBAs, SFPs and cables. Still waiting for the fiber router, wireless IP phone & the new fileserver bits detailed below :)

New Fileserver

Ended up going with a 3U Supermicro server w/ 2x Dual Core Opterons, 8Gb ram, 2x 8-Port LSI raid cards and 15x hot swap SATA bays. I’ve initially ordered 8x 1.5TB Samsung Ecogreen SATA disks to go in it.

Fiber Gear

Some of the fiber gear has arrived: (cables and, what i thought were NICs but are in fact HBAs- all part of the learning process!)

Not really much use till i get the fiber switch and new fileserver (i think i’ve picked the hardware which i’m going to get shipped from the US- still a lot cheaper than sourcing here in the UK). No idea for the operating system- whether to go with Windows Home Server, Freenas, Openfiler or something else? ZFS or hardware raid?

I’m also in the process of moving house, so all my gear will get re-racked then i can hopefully post some shots up!

P.S. Is it fiber or fibre?

P.P.S. I possibly saw the best Simpsons intro ever this afternoon so i’m going to try and cap it and post it up (there’s a few back-to-front poor quality versions on youtube…)

L

Fiber Kit Ordered

Not 100% sure what i ordered will work/be compatible with my gear, but fingers crossed. All from eBay:

2x Emulex LP100000 PCI-X 2Gb Dual Port Channel Fibre Card (intended for my Dell Poweredge 2950s)
2x Linksys MGBSX1 Compatible SX SFP Gigabit Mini-GBIC LC (intended for my Linksys SRW2024)
1x EMC AP-7420B Fibre Channel router (although described as a router, i’m hoping it will function as a switch… 16ports @ 2Gb)

I’m still looking for the cheapest cables- looking at ordering 2x 1M, 2x 2M and 2x 3M to begin!

L

%d bloggers like this: