I hope to be installing some equipment in a local datacenter to offer some hosting services. First item, the hardware;

  • Ubiquiti Edgerouter Lite
  • Dell 8024 (24x 10GbE Switch)
  • Synology RS3614RPXS NAS (6x WD RED 3TB + 2x Samsung EVO 840 1TB + Intel X540-T2 10GbE NIC)
  • 2x Supermicro AS-2022TG-HIBQRF (each w/ four nodes w/ 64GB RAM & 2x Opteron 6176 + Intel X540-T2 10GbE NIC)

Initially I went for a combination of the Netgear Prosafe XS708E (8x 10GbE Switch) paired with a Dell (24x 1GbE Switch) but quickly found myself running out of 10GbE ports and concerned about the lack of redundant power supplies.

Likewise, I had chosen the RS3614XS but felt the additional cost of the RP (model with redundant power supplies) was justified.

And finally the servers themselves, initially Supermicro AS1042G-LTF (single node with four sockets and single power supply) but then switching to the AS-2022TG-HIBQRF (four node, each with two sockets and shared redundant power supplies).

I’ve tried to avoid single points of failure at a component level (redundant power supplies etc) but without overkill couldn’t avoid it at device level (redundant switches, NAS etc).

Supplier wise… I got the switch from http://www.etb-tech.com/ and the NAS from http://elow.co.uk/ (both of which admittedly i had my doubts about when first placing the orders, as the prices seemed a little cheap, but the service was incredible, both dispatched same day using next day couriers). The rest from eBuyer and local suppliers.

Each device is connected to the switch using 2x10GbE LAG/LACP ports (I may go more into the configuration of this later).

Advertisements